Soveværelsets indretning betyder meget for nattesøvnen

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med sovevaerelse.dk

Rigtig mange danskere døjer med søvnbesvær, og for mange kan det faktisk føles som et relativt stort handikap i det daglige. Manglende søvn gør kroppen mere inaktiv og svag, og man kommer hurtigt ud i situationer, hvor det hele bare kan blive for meget. Det er derfor ekstremt vigtigt, at man forsøger at optimere sin nattesøvn mest muligt, da det er ét af døgnets vigtigste gøremål. Vejen til den tunge og givende søvn er ikke altid nem, men faktisk kan selve indretningen af soveværelset være med til at gøre en stor forskel – et godt sovemiljø er alfa og omega for en god nattesøvn!

Investér i en ordentlig seng – det hjælper virkelig

Hvis du døjer med søvnproblemer, så er det bedst at starte med de forhold, der har direkte indflydelse på nattesøvnen – og her er sengen den absolutte synder nummer 1. Vi kender sikkert alle følelsen af at sove i en nedslidt hotelseng, hvor alle fjedrene stikker op i vejret, men på hjemmefronten er mange tilbøjelige til at sove i din samme seng i alt for mange år. En kvalitetsfyldt seng med de rette tilpasningsmuligheder kan virkelig gøre underværker for dine søvnproblemer, og det er en investering, der er særdeles godt givet ud. Den rette seng finder man kun ved at prøve en masse forskellige, så derfor handler det bare om at komme ud i butikkerne og prøve løs, indtil man finder den helt rigtige seng.

Skab rolige og stille omgivelser i soveværelset

Soveværelset er der, hvor vi tilbringer op imod 1/3 af vores liv, og mange har en tendens til at bruge soveværelset til mange andre ting end til at sove og have sex i. Alle disse ting er måske rare at have adgang til, men de er med til at gøre soveværelset meget mere rodet, og rodet i virkeligheden forplanter sig til søvnen. Soveværelset skal helst indrettes med rolige farver og relativt få effekter, der ikke lader tankerne tage på himmelflugt, og der er utallige måder, hvorpå dette kan lade sig gøre. Her handler det om at drage erfaringer og samle inspiration rundt omkring på nettet, og der er med garanti en guide til bedre soveværelse, der passer til dine behov. Generelt set duer det dog ikke at have hverken fjernsyn eller kontor i soveværelset – det leder tankerne hen på arbejde og samfundsproblemer, som i dén grad kan forstyrre søvnen.

Overvej mulighederne for mørklægning og ørepropper

Hvis selve indretningen af soveværelset ikke skaber de store problemer, så kan det f.eks. være, at du er meget lyd- eller lysfølsom af natur. Dette kan være ekstremt forstyrrende, når man skal prøve at falde i søvn, og derfor bør man være åben for mørklægningsgardiner og andre remedier, der kan lukke lyset ude af soveværelset. Herudover kan man overveje at investere i et par professionelle, formstøbte ørepropper, der kan lukke alt fra billyde til overboernes fodtrin ude af drømmene. Lad dig inspirere gennem en guide til bedre soveværelse og bliv klogere på alle de små fif, der kan gøre din søvnoplevelse bedre.