Søvn app: 10 apps til bedre søvn

Sov bedre med en søvn app

de 10 bedste søvn apps

Dårlig søvn kan være altødelæggende for din velvære. Du kan garanteret nikke genkendende til, at du er blevet snydt for en god nattesøvn, mod at ligge og vende og dreje dig det meste af natten. 
Heldigvis findes der mange værktøjer du kan bruge, for at forbedre og optimere dit søvnmønster. I denne artikel får du indblik i et af disse værktøjer; nemlig en søvn app.

Med en søvn app får du mulighed for at overvåge din søvn, og på den måde få et overblik over, hvor du skal sætte ind for at få det mest optimale søvnmønster.

Teknologi har vundet indpas i flere aspekter af vores liv på godt og ondt. For nyligt kunne man læse om Thomas, der har registreret alle sine nys siden 2011. Dem, og andre kropslige tegn, måler han med et væld af tekniske komponenter, der er kommet på banen i de senere år. I blandt disse komponenter er der også fremstillet flere søvnrelaterede teknologier.

Blandt andet er der udkommet en række applikationer, hvor du med din smartphone kan alt fra at monitorere din søvn til at få hjælp til din indsovning.

Læs med her og se de 10 bedste bud på en effektiv søvn app til dig.

1. Sleep Cycle

Sleep søvn app
Med Sleep Cycle kan du monitorere dit søvnmønster.

Med Sleep Cycle kan du monitorere dit søvnmønster, og se hvor lang tid du er i de forskellige søvnstadier. Med din telefons mikrofon og vibratorfunktion registrerer telefonen hvornår du ligger stille eller bevæger dig. Under NREM-søvn ligger man bundstille, som fortæller applikationen, at man er i søvnstadierne tre og fire. Ved let bevægelse er man oppe i nogle af de øvre søvnstadier.

Din søvn bliver illustreret i en graf, som kan hjælpe dig med at analysere under hvilke forhold du sover bedst. Prøv eventuelt at sove med og uden ørepropper en uge af gangen, for at komme nærmere på svaret om du kan være lydsensitiv. Eksperimenter også gerne med lys, temperatur og andre forhold du tænker kan have relevans for din søvnkvalitetet.

Hent Sleep Cycle i App store her: Sleep Cycle

2. Relax & Sleep Well

En god app til at sove bedre.
Stress af og kom helt ned i gear med denne app.

Denne søvn app er udviklet af hypnoterapeuten og selvhjælpsforfatter Glenn Harrold.

Med hyponoterapi og en beroligende stemme kan du få hjælp til at slappe af til en række oplæste hypnoterapisessioner. Få hjælp til at afstresse, komme af med eventuel angst, og hjælp din indsovning.

Du kan læse mere flere anmeldelser om appen her på App store

3. Good Morning Alarm Clock

Søvn app vækkeur
Vågn på det bedste tidspunkt i forhold til din søvnrytme.

Vækker dit vækkeur dig også altid på det værst tænkelige tidspunkt? Så er der hjælp at hente.

Good Morning Alarm Clock er en applikation, der måler dit søvnstadie og derefter vækker dig på det optimale tidspunkt i forhold til den tid du har indstillet uret til.

Man vågner bedst i REM-søvn, så er du i NREM-søvn vil applikationen vente og se, om du kommer op i et højere søvnstadie før den vækker dig. En behagelig melodi hjælper endvidere med en behagelig start på dagen. Du kan læse flere anmeldelser om appen her på Google Play

4. Apple Bedtime

Apple søvn app
Godt nyt til iPhone brugere.

En rigtig fornuftig søvn app. Det hele bliver nemmere ved at den automatisk ligger på Apples iPhones. Det udelukker selvfølgelig Android-telefoner, men ikke desto mindre bør den nævnes alligevel.

Bedtime er en del af “Ur”-appen, der ligger på iPhone. Den fungerer på samme måde som den tidligere nævnte Sleep Cycle-app. Desuden giver den dig mulighed for at vælge det tidspunkt, du vil op på. Fastsæt det antal timer, du optimalt gerne vil sove, og du får hver dag at vide, hvornår det er bedst at gå i seng. Du vælge også vælge kun at gøre det på udvalgte dage i ugen. Undgå for eksempel hverdagsrutinen i weekenden – ret smart.

Apples hjemmeside, kan du læse en mere detaljeret beskrivelse af denne app.

5. Calm

Få hjælp fra apps til at sove
App of the year 2017

Calm er en simpel, men hjælpsom søvn app. Den bringer rolige lyde, der både kan bruges til søvn og til meditation. Calm giver dig mulighed for at falde til ro, inden du skal sove. Rigtigt effektivt hvis du har mange tanker i hovedet og almindeligvis har svært ved at slippe af med dem.

De fleste af lydene er inspireret af naturen, og de varierer meget i længden. Appen er skruet sammen på den måde, at du kan variere lydene og lytte til noget forskelligt hver dag.

calm.com kan du få en gratis prøveperiode og læse mere detaljeret om appen.

6. Relax Melodies

Relax Melodies søvn app
Hele 35 millioner mennesker benytter sig af Relax Melodies.

I høj grad lig med Calm. Hele 35 millioner mennesker benytter sig af Relax Melodies. Appen er specielt designet til at modarbejde insomnia, og metoden er simpelthen at bruge afslappende lyde.

Igen er lydene primært inspireret af naturen, men Relax Melodies bringer også – faktisk nemt at se på navnet – melodier med sig. Det giver masser af mindfulness, som er vigtigt lige inden søvnen. Giv slip på de stressende tanker, kom i det rette humør, og få en god nattesøvn.

Vi nævnte at Relax Melodies har 35 millioner brugere. Ved de fleste andre søvn apps ville det være ligegyldigt, men ikke her: Mange af brugerne deler deres egne mixes, som du kan hente inspiration fra. Det siger lidt om mulighederne!

Du kan både se anmeldelser og læse mere i dybden om denne app på App Store.

7. Sleep Time

Sleep Time_ Cycle Alarm en god søvnapp
Analyser din søvnrytme og få forslag til forbedringer.

Analyserer på effektiv vis din søvncyklus. Appen kører, mens du sover, og efterfølgende giver den dig grafer og andet info om, hvordan du kan forbedre søvnen. Desuden kommer applikationen med en såkaldt Smart Alarm, som vækker dig på det tidspunkt, hvor du er mest klar til at blive vækket. Det vil ofte være når din søvn er på det lette stadie i sin cyklus, og det ved appen. Det er vigtigt at vågne på det rette tidspunkt.

Sleep Time inkluderer også mange afslappende soundscapes. Præcis ligesom de to foregående apps, som vi anbefalede, om end det ikke er det primære fokus her.

Vil du se anmeldelser om appen, kan vi anbefale dette direkte link til App Store, hvor du kan læse samtlige anmeldelser om Sleep Time.

8. F.lux & Twilight

Lysfilter til bedre søvn
Få bedre søvn ved at ændre din skærms farvetone.

Forskellige navne, men essentielt samme applikation. Søg efter F.lux hvis du bruger Apple-produkt og Twilight hvis du bruger en Android-variant.

Appen fungerer på den måde, at den ændrer mængden af hvidt og blåt lys. Det har indflydelse på melatoninproduktionen, hvilket er utroligt vigtigt for søvnen. Hvis du har svært ved at slukke for skærmen om aftenen, kan du altså med denne app sikre dig, at dine søvnhormoner ikke forstyrres mere, end de bør. Almindeligt skærmlys kan nemlig have flere negative konsekvenser, så ved at modificere dem, kan du hurtigt få en bedre søvn!

Vi linker her til Google Play, hvor du kan se nogle ret gode anmeldelser.

9. Penzu

Penzu søvnapp
Få ryddet op i tankerne inden du går til ro.

En lidt sjovere app, som arbejder på en lidt anden måde end de øvrige.

Penzu hjælper dig med at få styr på tankemylderet. Den lader dig simpelthen skrive alle dine tanker ned i en app. Du skriver bare løs, og kommer af med alle de tanker, som du ellers ville ligge og tænke på. Når du skriver hjernen tom – så at sige – bliver det en del nemmere at sove. Sådan er der i hvert fald mange, der har det.

Du kan selvfølgelig også føre en almindelige dagbog, eller skrive i et Word-dokument. Men appen fungerer på samme måde, og idéen bag den er god. Simple idéer er ofte de bedste, og ved at skrive dine tanker ned (en måde at bearbejde dem på), er hjernen måske mere rolig, når det kommer til at sove.

10. Dream Talk Recorder

Dream Talk Recorder søvn app
Find ud af om du har problemer undervejs i din søvn.

Den sidste søvn app i denne omgang er Dream Talk Recorder. Gratis i både App Store og Google Play. Den fungerer på den måde, at den optager dine lyde, mens du sover. Det lyder måske ikke som noget der kan forbedre søvnen, men det afhænger af, hvordan du egentlig bruger appen.

Du kan for eksempel finde ud af, om du snorker eller ej. Snorken er generelt ufarligt og ikke et symbol på noget slemt, men i nogle tilfælde kan snorken være på grund af større søvnrelaterede problemer. Du kan også finde ud af, om du taler i søvne eller om du laver andre lyde. Alternativt om der er andre lyde omkring dig, som du ellers ikke ville have opdaget. En god app, hvis du bruger den rigtigt!

Den fulde version koster 25 kr. og kan hentes her på App Store.

1 thought on “Søvn app: 10 apps til bedre søvn

Comments are closed.