Ørepropper: Den nemmeste vej til en bedre nattesøvn

Med et par gode ørepropper kan du omgående forbedre din søvnkvalitet. Hvis du er typen, der er meget lydfølsom, eller hvis der simpelthen bare er meget støj omkring dig, så er ørepropper en investering, der kan gøre en stor forskel i din hverdag.

Her ser vi nærmere på, hvordan ørepropper fungerer, og hvad de specifikke fordele er. Ørepropper er oplagte at bruge i forbindelse med søvnen, men de er også oplagte til et hav af andre formål.

Nedenfor viser en video hvordan du bedst kan sætte ørepropperne i.

Sådan virker ørepropper

Der findes forskellige typer af ørepropper, men grundkonceptet er, at en de placeres i øret for at dæmpe støj og larm. Det er et lille værktøj, som blokerer for lyde udefra.

Nogle ørepropper er lavet for at dæmpe visse frekvenser, hvilket især er populært blandt musikere. De kaldes for lineært dæmpende ørepropper. Her bliver lyden ikke lukket helt ude – den bliver bare dæmpet.

Andre ørepropper laves i stedet med det formål at lukke alle lyde ude. Det er sådanne, der er interessante i forbindelse med søvnen, da det handler om at holde støjen helt væk.

Det er muligt at finde ørepropper til ethvert formål, og teknologien inden for faktisk længere fremme, end man først skulle tro. Propperne kan fås i mange forskellige materialer, lige fra skum til silikone – og alt derimellem. Det er endda muligt at lave ørepropper, der er designet til den enkelte person og som har et filter til at lukke en bestemt frekvens ude.

Der findes også ørepropper af skum, der er ganske udmærkede til at forhindre støj og beskadige vores hørelse. Se disse fra Quies.

Læs mere om ørepropper
Ørepropper Skum 3 Par (Quies)

Traditionelt har det været mest normalt at se ørepropper på arbejdspladser i stedet for på natbordet, men mange danskere er begyndt at få øjnene op for de fordele, som propperne bringer med sig. Af den grund er de mere populære end nogensinde før.

Undgå lyd og larm om natten

Siden du læser med her, er der nok en fin chance for, at du især er interesseret i ørepropper, fordi du gerne vil forbedre din nattesøvn.

Det giver ganske god mening. Støj kan gøre det svært at falde i søvn, og selv små lyde kan være distraherende. Desuden kan der også være lyde i løbet af natten, som gør, at søvnen bliver afbrudt, hvilket bestemt heller ikke er godt.

Ørepropper er det mest oplagte middel til at lukke de fleste lyde ude. Du behøver altså ikke at bekymre dig om larm fra gaden, din partners snorken, ringende mobiltelefoner eller noget som helst andet.

De billigste ørepropper dæmper som regel et sted mellem 20 og 30 dB. En lille, men brugbar forskel. Det kan dog gøres endnu bedre, og der findes ørepropper af silikone, som fjerner støjen endnu mere. Du kan både få engangs- og genanvendelige ørepropper, og her anbefaler vi at købe et sæt, der er genanvendelige. Vi sover jo hver dag, så det er oplagt med nogle, der kan bruges igen og igen.

Ørepropper kan også bruges i andre forbindelser

Det er blevet populært at bruge ørepropper for at forbedre søvnkvaliteten, men de kan også bruges til en masse andre ting.

Skal du ud at flyve? Så giver det for eksempel god mening at tage ørepropper med. Der kan være meget larm i flyet, særligt hvis du sidder nede bagved.

Hvis du kører motorcykel, kan du også nyde godt af et par ørepropper for at holde det værste støj ude. Her er det vigtigt med et par dæmpende ørepropper, der ikke lukker alle lyde ude, men som gør, at du stadig kan høre, hvad der foregår i trafikken.

I forbindelse med svømning er der også mange, der bruger ørepropper. Men her er formålet lidt anderledes, da det mest handler om at holde vand væk fra ørene. Ørepropper til svømning har ofte indbyggede filtre, som gør, at du stadig kan høre alt det vigtigste omkring dig. Normalt er det også muligt at føre en samtale, selvom du har svømmepropper i ørene.

Ørepropper kan desuden bruges til mange begivenheder, hvor der er høje mængder støj. Du kan for eksempel få særlige koncertørepropper, der dæmper lyden, men som gør at du stadig kan høre klart og tydeligt. Mange musikere benytter dem selv, mens de spiller. Disse ørepropper forhindrer langvarige høreskader og gør, at du ikke har ringen i ørene efter koncerten er slut. Ved nogle sportsbegivenheder, som fx til store racerløb, er det også populært at bruge dæmpende ørepropper – både blandt tilskuere og udøvere.

Læs mere om ørepropper

En billig, men brugbar investering

Der er mange forskellige ørepropper at vælge imellem, og trods det at de varierer i pris, så koster de bedste sjældent mere end få hundrede kroner.

Derfor er det en billig investering, der kan vise sig at blive rigtig god for dit helbred. Hvis ørepropperne forhindrer, at du vågner om natten, og hvis de desuden kan bruges til andre ting ved siden af, så er det allerede en del værd. Søvn er vigtigt for vores velvære, og hvis du sover godt om natten, er der ingen tvivl om, at du har mere energi dagen efter. Her kan brug af ørepropper sagtens være et skridt i den rigtige retning.

Vi anbefaler stærkt, at du anskaffer dig et par gode ørepropper, hvis du er generet af støj om natten. Det er umiddelbart den nemmeste måde at forbedre søvnen på, og det er faktisk også en af de mest effektive måder.


Læs også:

Tryptofan – Hvad er det?Zenbev – naturligt sovemiddel med fordeleSøvn app: 10 apps til bedre søvn

1 thought on “Ørepropper: Den nemmeste vej til en bedre nattesøvn

Comments are closed.