Gør op med dårlige vaner

Vi er vel alle samme skyldige i et eller andet. De færreste lever livet efter sundhedsbogens idealer. Mange af os prøver at optimere hvor vi kan, men langt de fleste af os skejer ud med et eller andet. Lad det være cigaretter, chokolade eller for lidt søvn – så er vi alle sammen skyldige i ét eller andet. Livet handler heller ikke om at være så korrekt som mulig, men derimod om at nyde hvert sekund på bedste vis. Hvis det gør dig glad at spise et stykke chokolade i ny og næ så fred være med det. Eller måske du virkelig værdsætter en cigaret i fest-selskaber – ja, så er det måske heller ikke de få cigaretter du suger ind om året, der ender med at tage livet af dig. Det er altså ikke de små moderater mængder der skader os. Nej – det er nemlig de store overdrevne vaner. F.eks. så burde du ikke ryge cigaretter dagligt. Heller ej hver anden dag. Cigaretter er utrolige dårlige for dig, og det er altså en klar vane der bør afskaffes.
Nedenfor vil vi gennemgå et par dårlige vaner, og hvordan det er muligt for netop dig at gøre op med dem!

Rygning

Vi må hellere få den af vejen. Den ligger lige til højre benet – nemlig rygning. Det er vidst ingen hemmelig at rygning er super skidt for helbredet. Ung som gammel, rygning er bare skidt for dig. Rygning er forbundet til flest lungekræft tilfælde, og der findes intet argument for at ryge. Det bedste råd til ikke at ryge, er slet ikke at starte. Det er super simplificeret, men den er ikke ret meget længere. Er du fest ryger, og kan håndtere det – så kan det måske gå an. Du skal bare vide, at en fest ryger meget nemt kan vendes om til en hverdagsryger, og så begynder det at se skidt ud for dig. Så kan du helt undgå at ryge, så gør det!

Skaden er sket – Du ryger nu fast. Men du vil gerne stoppe. Hvad gør du?
Der findes rigtig mange metoder til at stoppe med at ryge. nikotin tyggegummi, nikotin plaster, e-cigaretter osv. Det bedste redskab til at kvitte smøgerne er dog helt klart viljen. Du skal være motiveret til at ville stoppe. Det kan være du venter et barn? Her har du nok den største motivation til at kvitte smøgerne. I hvert fald så skal lysten komme indefra.

Søde sager

Slik, chips og sodavand er vi storslemme til at indtage her i Danmark. Det lyder måske ikke så slemt for det almene øre, men sukker er faktisk utroligt dårligt for dit helbred på længere sigt. Ikke nok med at det fremprovokerer forskellige sygdomme, så er ustabilitet i blodsukkeret også med til at man får en dårligere nattesøvn. De to ting kombineret er utroligt dårlige for os, og det kan gå ud over det mentale helbred til tider. Ender du først i en forkert døgnrytme og bliver du samtidig overvægtig og doven, så mister man hurtigt motivationen til mange ting. Derfor bliver den generelle livsglæde nedsat, hvorfor sukker altså altid skal indtages i moderate mængder.

Èt godt tip til at droppe de søde sager er at spise sunde hovedmåltider og dyrke motion. Det virker måske utroligt, hvis ikke man selv har prøvet det. Men du er mere tilbøjelig til ikke at spise usundt hvis du træner jævnligt og gør en generel indsats med maden. Når du lige har trænet, er du et godt sted mentalt, og har ikke lyst til at ødelægge det med en pose chips og en cola.

Kilde: din-ecigaret.dk