Få styr på din kost med kostpyramiden

De fleste har mange gode intentioner om at spise sundt, men det kan være svært at finde hoved og hale i de mange forskellige sundhedsråd. Derudover kan det være svært at finde motivation til at omlægge sine kostvaner, for det kan være ganske krævende at lave om på sine vaner for slet ikke at tale om, hvor tidskrævende det kan være at lave gode solide måltider fra bunden hver dag.

Opbyg et repertoire af sunde opskrifter

Vi har alle nogle opskrifter, som vi laver nærmest hver uge, fordi det er nemt og vi næsten kan dem i hovedet. En god idé er at opbygge et repertoire af sunde opskrifter, så du også har en masse af dem til at ligge på rygraden. Når du skal lave din kostplan, kan du gøre brug af kostpyramiden for at være sikker på at få det rette kalorieindtag. Hav den eventuelt liggende ved siden af dig, når du kigger på forskellige retter, mens du laver madplanen.

Lav en realistisk kostplan

Det vigtigste, når man gerne vil omlægge sin kost, er at lave en kostplan der er realistisk. Man kan ikke lave om på alle sine vaner hen over natten, og derfor er det en god idé at lave en kostplan, som du er sikker på at kan overholde. Start for eksempel med at lave sunde retter to eller tre dage i ugen, indtil du har fået nogle flere sunde retter i dit repertoire. Man skal ikke undervurdere, hvor meget tid og overskud det kræver at sætte sig ind i nye retter, og derfor er det en god idé at afprøve få nye opskrifter ad gangen.

Find pyt-knappen frem

Det er svært at lave om på sine vaner, og især når det omhandler kost. Det skal gerne være en god oplevelse at eksperimentere med nye retter, som er gode og sunde for kroppen, og derfor er det vigtigt at være i stand til at sige pyt, når man har en travl uge og ikke lige når at lave så mange sunde retter. Man skal huske, at det tager tid at opbygge nye vaner, så man skal være tålmodig med sig selv.