Kan en ny seng løse mine søvnproblemer?

mand kan ikke sove

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med digitalafbetaling.dk

Måske… Måske ikke.

Det er af naturlige grunde svært at svare på, om du ved at investere i en ny seng kan vinke farvel til dine søvnproblemer. Dette afhænger først og fremmest af, om du er af den overbevisning, at du sover dårligt, fordi din seng ikke matcher din krop og dit behov. Derfor vil det være en god idé at tænke lidt over dette. Du kan selvfølgelig finde endnu flere gode råd i artiklen her.

Fakta: Din seng har indflydelse på din søvnkvalitet

Det ville være at lyve at påstå, at sengen ikke har indflydelse på, hvor godt (eller dårligt) du sover. Faktisk er det logik, at hvis man ikke ligger rart og godt, så sover man heller ikke godt. Derfor skal du ikke nødvendigvis afskrive en ny seng som en mulighed. Der kan være flere udfordringer med sengen. Ofte er udfordringen, at den er for hård, men det kan også skyldes, at den er for blød, kort eller smal. I alle tilfælde skal du overveje, om det ikke kunne være smart at udskifte den hurtigst muligt.

Står du og mangler et aktuelt overblik over sengemarkedet, så tag et kig på denne store guide om senge til hjemmet. Sengen kan evt. købes på afbetaling, hvis man ikke lige ligger inde med 10-15-20.000 kr. Alternativt kan du købe en brugt seng for derved at spare penge.

Der er ofte mere end én årsag til søvnproblemer

Rigtig mange lider af svære søvnproblemer – langt færre kan svare på hvorfor. Hører du til blandt de danskere, som sover dårligt, men ikke kan sætte ord på, hvad det skyldes, så skal du læse lidt videre. Vi vil nemlig gennemgå nogle af grundene til, at man døjer med søvnproblemer. I samme ombæring vil vi gerne understrege, at der i meget sjældne tilfælde kun er én årsag til søvnproblemer. En dårlig seng kan være en mulig årsag, men du vil formentlig erfare, at sengen ikke bærer hele ansvaret. Dog giver det altid god mening at sørge for at man har den bedste boxmadras.

De mest almindelige årsager til søvnproblemer består af følgende:

  • Stress
  • Koffein
  • Angst
  • Støj

Sidstnævnte faktor – støj – er bestemt ikke usædvanlig. Faktisk oplever mange at have svært ved at falde i søvn, fordi partneren snorker, fuglene fløjter udenfor, eller fordi at naboerne vandrer rundt i deres lejlighed. Uanset hvor støjen kommer fra, så bør du gøre en indsats for at holde den ude. Til dette formål kan du investere i ørepropper. Ørepropper er et meget simpelt, men effektivt værktøj, som vil kunne gøre det lettere for dig at falde i søvn.

Tal med en psykolog med speciale i søvnproblemer

I dag findes der psykologer med speciale inden for alle tænkelige udfordringer. Det gælder ikke kun angst, depression, kærestesorger og mobning, men også søvnproblemer. Du tænker måske ikke, at det hjælper at snakke med en psykolog, men så er du måske ikke klar over, hvor mange værktøjer en psykolog vil kunne give dig. For at få gavn af dette er det vigtigt, at du er villig til at åbne op og tale åbent om dine følelser. At tale med en psykolog vil hovedsageligt give mening, hvis man mener, at ens søvnproblemer hænger sammen med noget psykisk på en eller anden måde.