Tre tips til dig der har svært ved at sove

Perioder med dårlig søvn er desværre noget de fleste af os kan nikke genkende til. For nogle hænger det særligt sammen med tider, hvor der er meget stress på jobbet eller lignende, mens det for andre har været et tilbagevendende problem i mange år. Lige meget hvad er det selvfølgelig vigtigt at gøre noget ved det så hurtigt som muligt, da dårlig søvn kan gå ud over både livskvalitet og helbred på den lange bane.

Kom ud og i naturen

En god idé kan være at komme jævnligt ud i naturen, da naturen virker afstressende på mange. Eksempelvis kan du aftale at gå en daglig tur med din kæreste eller en ven i nærheden. Optimalt set kan I gå en daglig spadseretur – gerne i et grønt område – få timer inden sengetid. På den måde når I begge at blive trætte i benene, til når I skal sove. For mange er det netop uro i benene, der virker forstyrrende på søvnen.

Dyrk de naturlige søvnprodukter

Andre ting der også hjælper godt på kroppens uro, er naturlige produkter såsom humle eller melatonin. Disse kan findes i mange ting, for eksempel fødevarer, og er gode til at hjælpe kroppen med at få ro på inden sengetid. Det kan være en god idé at indarbejde de naturlige produkter i din daglige aftenrutine. 

Lær nye ting

En tredje ting, der er vigtig, er at holde hjernen i gang og blive ’naturligt udkørt’. Eksempelvis kan du begynde at lære nye ting for at stimulere hjernen. Det kan være et nyt sprog eller måske endda en ting som aktier. Det kan du gøre på aktieskole.com, hvor du netop kan bruge lidt krudt og energi på at lære mere om aktier – bare husk at lægge computeren væk et stykke tid før du skal sove.