Sex før sengetid kan komme søvnproblemer til livs

forelsket par romantisk belysning

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Eroti.dk og Lovebuddy.dk

Der findes tusindvis af danskere, der lider af søvnbesvær og er handicappet af det i større eller mindre grad. Man kan nemt føle sig lysvågen, selvom man burde være træt efter en lang dag, og det kan virke som om, at der ikke findes en nem løsning på problemet – uanset hvor mange gange man står op og prøver forfra. Her kan det dog være en god idé at være fysisk aktiv, inden man lægger sig på puden, og det viser sig ofte, at sex før sengetid kan være med til at hjælpe mod søvnproblemer. Det er naturligvis ikke nogen mirakelkur, men har du problemer med søvnen, er det bestemt værd at forsøge.

Seksuel aktivitet fylder kroppen med velvære og virker fysisk trættende

Selvom det måske lyder for godt til at være sandt, når sex før sengetid skulle kunne hjælpe på søvnproblemer, så er det ikke desto mindre tilfældet for rigtig mange. Den største grund til dette er, at kroppen får en tilfredsstillende velvære, når den oplever seksuel aktivitet, og denne velvære gør det lettere for kroppen at slappe af efterfølgende. Sex får kroppen til at slappe fuldstændig af, idet hjernen bliver belønnet med en række afslappende hormoner, og det er derfor et meget effektivt sovemiddel.

Herudover kan sex være en udmattende affære i sig selv, og derfor oplever man også en fysisk træthed, der, kombineret med den afslappende følelse efterfølgende, kan være med til at gøre det lettere at falde i søvn. Nogle af dagens mange bekymringer forsvinder tilmed også i akten, og dermed flyver tankerne lige knap så meget, som de måske plejer. Sex er godt for mange ting, og det hjælper altså også mod søvnproblemer.

Den gensidige tilfredsstillelse er vigtig

Der skal som bekendt to til at danse tango, og i den forbindelse er det vigtigt, at begge parter får en dejlig velvære ud af den seksuelle aktivitet. Hvis dette ikke er tilfældet, kan sex før sengetid have den modsatte effekt på søvnen, idet man måske spekulerer over, hvorfor man ikke er i stand til at tilfredsstille hinanden. Man bør derfor sørge for de bedste betingelser for, at dette kan lade sig gøre.

En typisk bekymring, der rammer mange mænd, er, hvorvidt deres penis er stor nok til at give deres bedre halvdel en god oplevelse i sengen. Her kan man overveje at købe en penis forlænger hos en anerkendt dansk forhandler, hvor man kan være sikker på, at produkterne virker. Problemet kan også bunde i, at man har svært ved at få rejsning – særligt hvis man er kommet lidt op i alderen. Her kan man forsøge sig med en penis ring eller penis pumpe, som kan give bedre resultater på den front. Der er med andre ord løsninger, så man ikke behøver at gå bekymret i seng.