Din kost kan have stor indflydelse på din søvn

Der er rigtig mange danskere, der har føler, at de ikke sover godt om natten. Dette kan der naturligvis være mange grunde til, men for mange er det faktisk et resultat af en usund livsstil. Din kost har nemlig stor indflydelse på, om du sover godt eller ej.

Føler du, at du sover dårligt om natten, er det derfor oplagt, at du starter med at tage et kig på din kost. Det kan nemlig være, at der er brug for at optimere den en smule. Det er ikke sikkert, at det er din kost, der er problemet, men det kan ikke udelukkes.

Især kulhydrater kan have negativ indflydelse

Der er flere ting, der kan påvirke din søvn, men især et stort indtag af kulhydrater kan være med til at forkorte din NREM-søvn (den dybe søvn). Derudover kan fedt også have en stor indflydelse på din drømmesøvn, hvilket bestemt er værd at have med i tankerne.

Ydermere er det også værd at tilføje, at både energi- og fedtrig mad kan resultere i dårligere søvn, da det kræver en del af fordøjelsen, hvilket kan være med til at øge kropstemperaturen – og det kan gøre det svært at falde i søvn og holde sig i en dyb søvn.

Netop derfor er det en god idé, at man sørger for at holde sig fra fedt og mad med meget energi om aftenen. Det vil sige, at det faktisk ikke er en god idé at spise slik om aftenen, hvis man ofte føler, at man ikke sover optimalt om natten.

Alt for mange har for lidt fokus på kosten

Der er mange, der kun har meget lidt fokus på deres kost, når de skal forsøge at opnå en bedre nattesøvn. Det er en skam, at det forholder sig på denne måde, da det faktisk er noget, der kan vise sig at have stor indflydelse på, om du sover godt eller ej.

Det betyder ikke, at du skal leve af helsekost, men betyder blot, at det er vigtigt, at du tænker over, hvad du indtager. Indtager du mad, der er rig på energi og fedt, kan det nemlig medføre, at du får svært ved at sove om natten.

Til trods for, at der fortsat er mange, der ikke gør sig tanker om deres kost, hvis de sover dårligt om natten, er der dog flere og flere, der er begyndt at tænke i disse bane – og det er der mange, der får forbedret deres søvn af.