Melatonin er ikke altid nok: Sådan kan du falde til ro om aftenen

Det er ikke alle, der har let ved at falde til ro om aftenen. Er du en af dem, der ofte har svært ved at falde i søvn, kan der være flere grunde til dette.

Har man svært ved at falde i søvn aften efter aften, er det ikke sikkert, at melatonin er nok. Der kan være andre grunde til, at man har svært ved at falde til ro. Derfor vil der også være andre løsninger, der er værd at se på.

Føler du, at du har svært ved at vurdere, hvad disse løsninger skulle være, er du landet det rette sted. I denne artikel præsenteres du nemlig for tre forslag, der kan hjælpe dig med at falde til ro.

1. En tyngdedyne

En tyngdedyne er skabt med det formål at stimulere din krop, så den falder til ro. Dynen har en høj vægt, der gør, at du føler en vis tyngde, når du tager dynen over dig.

Det kan lyde ubehageligt, men det er det faktisk ikke. Dynen falder nemlig ned over din krop, og det vil derfor føles som om, at du får et langt kram. Det er en følelse, som langt de fleste er meget vilde med.

Har du svært ved at falde til ro om aftenen, er det værd at investere i en sådan tyngdedyne. Er det noget, du har et ønske om at læse mere om, så kan det med fordel ske inde på hugged.dk.

2. En fast soverutine

Det er langt fra alle, der er klar over, hvor stor betydning en god soverutine kan have. Det hjælper nemlig din krop med at falde til ro, når det er tid til at sove.

Har du ikke en rutine, hvor du står op og går i seng på et fast tidspunkt? I så fald er det på tide at få det. Det vil nemlig hjælpe din krop med at indstille sit indre ur, så den automatisk falder mere til ro om aftenen.

Rigtig mange oplever, at det gør underværker for deres nattesøvn, at de får sig en rutine. I mange tilfælde vil det også medføre, at man får lettere ved at komme ud af sengen om morgenen, hvilket også er et problem for mange.

3. Overvej at prøve baldrian

Der findes en lang række midler på det danske marked, der kan hjælpe dig med at falde i søvn. Desværre er det dog ikke dem alle, der kan bryste sig af at have en virkning.

Et af de midler, der er mest populært, er baldrian. Her er der tale om et naturlægemiddel, der stammer fra roden af valerianeplanten, Valeriana officinalis. Det er et middel, der i flere tusinde år har været brugt som naturmiddel mod søvnløshed.

Det kan ikke garanteres, at det har en effekt for dig, men det er værd at teste det. I og med, at der er tale om et naturlægemiddel, er det muligt at købe det i håndkøb i både supermarkeder og på apoteker.