Sådan kan du falde til ro trods lav melatoninproduktion

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er mange ting, der spiller ind i forhold til, om vi har nemt ved at falde i søvn. Det er dog især vigtigt, at vi har en høj melatoninproduktion. Det er nemlig kroppens naturlige hormon, der hjælper dig med at falde til ro.

Desværre er det dog ikke alle, der har en høj produktion af dette hormon. Derfor er det vigtigt, at man selv gør noget for at hjælpe dette på vej. Heldigvis er der flere ting, der kan være til stor gavn i denne sammenhæng.

Tag et kig på din kost

Hvis du føler, at du ikke har en høj produktion af melatonin, skal du tage et kig på din kost. Hvis din krop ikke får de rette næringsstoffer, er det nemlig ikke muligt for den at allokere ressourcer til at producere den rette mængde af melatonin.

Derfor bør der ikke herske tvivl om, at det er et rigtig godt sted at starte. Mange undervurderer nemlig, hvor stor betydning, det faktisk har for deres søvn, at de spiser optimalt. Faktum er dog, at en forbedret kost kan have stor indflydelse på din søvn.

Køb en kugledyne

Føler du, at du har svært ved at falde til ro om aftenen? I så fald bør du overveje at investere i en kugledyne. Det er der flere grunde til, men det handler især om, at kugledyner hjælper med produktionen af melatonin. Dermed hjælper de dig også med at falde til ro.

Desværre er der mange, der tror, at en sådan dyne kun er til folk, der er ramt af ADHD, stress, depression o.l. Det er dog slet ikke tilfældet. Derimod er det en dynetype, som alle kan få glæde af, da den netop har en lang række kvaliteter.

Tilskud med melatonin

Hvis du er i underskud på melatonin, er det også muligt at tage tilskud. Inden du gør dette, er det dog en god idé at regulere din kost. I langt de fleste tilfælde er der nemlig slet ikke behov for et tilskud, hvis blot man spiser sundt og varieret.

Mener du, at du har brug for et sådant tilskud, er der heldigvis flere at vælge mellem. Det er svært at sige, om de vil have en mærkbar effekt, da der kan være mange grunde til, at du har svært ved at falde i søvn om aftenen. Det er dog værd at forsøge sig med det.